De stad Mortsel en de lokale handelaars slaan het komende weekend de handen in elkaar voor de vijfde editie van Mortsel Wintert!. Het Winterdorp op het Stadsplein met haar zwanenmolen en ijspiste moet opnieuw de grote volkstrekker worden.

Het Stadsplein van Mortsel wordt het komende weekend voor de vijfde keer het decor van het Winterdorp van Mortsel Wintert!. De horeca in het stadscentrum zorgt voor het culinaire aanbod en de muziek rondom de kunstijspiste, vuurkorven, blokhutjes en zwanenmolen. Op het podium verwelkomt de organisatie Gemma Blower School of Dance, Silver River Swing Orchestra en Crazy Disco Kindershow. De festiviteiten op het Stadsplein worden zondagavond afgesloten met een vuur- en lichtshow.

Boekenmarkt

Naast het Winterdorp kan de boekenliefhebber een heel weekend terecht in de tweedehandsboekenmarkt. Onder de luifels van het Stadsplein aan de Floralaan kom je het meest creatieve talent van Mortsel tegen op 100% ZELFGEMARKT voor het beste handwerk, de leukste sjaals, unieke postkaartjes, knuffels en juwelen.

Voor een weekend lang street art moet je op het Gemeenteplein zijn met bijbehorende deuntjes van Vintage Style Radio. In het teken van Mortsel Wintert! zullen verschillende winkels in het stadscentrum de komende drie zondagen ook geopend zijn.

Horecazaken die de chalets op het Stadsplein zullen bezetten zijn STELOY, Bistro De Stadstuin, Côté Sud, Party Services, Cosy Kitchen, Traiteur Jacquet, Tisson Resto, Caveman-wines, Cheers, Café Manger, Café Revue, Cadiz en Theatercafé.

meer info: www.mortselwintert
bron: HLN 04/12/2018